23948sdkhjf

Elektroniske tags til identifikation af betonelementer

Fårup Betonindustri introducerer elektroniske tags, der kan hjælpe med at identificere de enkelte betonelementer. Det sker ved hjælp af RFID-tags.
Fårup Betonindustri har fuldstændig styr på deres betonelementer, for ved hjælp af RFID-tags indstøbt i alle elementer, kan fabrikken fremover identificere hvert eneste element, skriver Licitationen.

RFID-tag er en lille brik, der via registreringer fra fabrikkens produktionsanlæg og planlægningssystem, holder styr på samtlige informationer om det enkelte element, såsom produktionsdato, navn på kunden, blanderapporter, tegning af elementet, elementets placering på læs, montagedato samt tidspunkt for overfladebehandling.

RFID-tag’en kan dermed hjælpe virksomheden med at eftersøge fejlkilder, rette op på forhold og forebygge fejl i fremtiden.

- Nogle gange sker det, at et betonelement får en farveafvigelse. Enkeltvis ses farveforskellen ikke, men når elementerne står side om side, kan der være kontrastforskel, og det ses først efter montering ude på byggepladsen. Med RFID-tag’en kan vi med stor sikkerhed gå ind og eftersøge fejlkilder, der kan forklare årsagen til farveafvigelsen. Efterfølgende kan vi rette op på dette forhold og på den måde gøre det nemmere at optimere produktionen og forebygge fejl i fremtiden, siger produktionskoordinator Brian Knudsen fra Fårup Betonindustri.

Tag'en aflæses ved hjælp af en håndholdt computer, der er tilsluttet en RFID-læser.

Endnu har Fårup Betonindustri kun indstøbt tag'en i betonelementer, men på sigt skal alle fabrikkens produkter udstyres med RFID-teknologi.

Kilde: Licitationen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127