23948sdkhjf

Skuespilhuset nedbryder grænser med robust udtryk

Sammensmeltning af ude- og inderum samt robuste materialer kendetegner Det Kgl. Teaters nye Skuespilhus i København. For at understrege det robuste udtryk og samtidig udviske grænserne mellem husets udendørs promenade og indendørs foyer har arkitekten valgt Woodfloors højkantparket i eg til gulvene i både foyer og hængebalkoner.
Det prestigefyldte byggeri af Det Kgl. Teaters ny Skuespilhus i Københavns Havn er tegnet af arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg, der med et robust materialevalg til foyeren har formået at skabe sammenhæng mellem Skuespilhusets ude- og inderum.

- Bygningens neutrale glasfacade ophæver grænserne mellem ude og inde. Rummets materialer skulle derfor komplementere husets solide murværk og de uhøvlede egetræsplanker på den udendørs promenade, fortæller arkitekt og ansvarlig partner Henrik Schmidt fra Lundgaard & Tranberg.

Offentligt rum med uderumskarakter
Sammenhængen mellem Skuespilhusets foyer og promenaden, der svæver elegant over havnebassinet, er skabt ved hjælp af et højkantparket-gulv i eg fra Woodfloor. Ikke alene flugter gulvet godt med uderummets egetræsplanker, men det understreger også foyerens karakter af en samlingsplads for folk på grænsen mellem by og vand.

Højkantparket er opbygget af små, massive stave, der er stillet på højkant. Det giver et utrolig slidsstærkt gulv, som er velegnet til Skuespilhusets foyer, hvor mange mennesker færdes. Samtidig skaber de mange stave et livligt spil, som danner en stor sammenhængende flade.

- Gulvet egner sig perfekt til foyerens store flader og imødekommer vores idé om et offentligt rum med karakter af uderum, hvor alle kan komme og gå. Samtidig er trægulvet bedre end et stengulv til at absorbere lyden fra teatergæsternes lædersåler og høje hæle, forklarer Henrik Schmidt.

Robust materialevalg
Foruden at binde Skuespilhusets ydre og indre rum sammen spiller trægulvet også sammen med husets øvrige arkitektur og indretning, der tydeligt bærer præg af et hårdført materialevalg.

- I lighed med murværket fremstår trægulvet som en stor, solid flade med uendelige, ubrudte længder, der opfylder vores ønske om et uprætentiøst udtryk i et rum, der er skabt til at blive brugt, fortsætter Henrik Schmidt.

Tilpasningsdygtigt gulv
Ikke kun den store, åbne flade i foyeren er beklædt med trægulv fra Woodfloor. Også på trapperne i foyeren samt i hængebalkonerne er der lagt højkantparket i eg. Ifølge arkitekten er gulvets opbygning med til at gøre det meget anvendeligt.

- De mange små stave giver et meget tilpasningsdygtigt gulv, der fungerer godt i Skuespilhusets irregulære rum og i mødet med de mange skæve vinkler i eksempelvis mur og trappe, slutter Henrik Schmidt.

Kilde: Woodfloor

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11