23948sdkhjf

Produktnyhed: Ny generation af behovsstyrede ventilationssystemer

Swegon lancerer et banebrydende ventilationssystem, som kan styres efter behov.
WISE-systemet er et VAV-system (behovsstyret), der regulerer temperatur, luftmængde og luftkvalitet til samtlige rum i bygningen. I slutningen af 2008 præsenterer vi vores nyeste resultater fra vores R&D-afdeling på det europæiske marked.

Grundtanken bag WISE-systemet er, at ventilation og indeklima kan tilpasses det eksakte behov. Behovsorienteret ventilation optimerer energiforbruget i ventilatorerne i klimaanlægget.

Samtidig minimeres omkostningerne ved opvarmning af bygningerne, hvilket er af stor betydning, når personbelastningen er varierende som fx i kontorer, konferencerum og klasseværelser:

- Det er, hvad vi kalder WISE, og det er der to årsager til! For det første har systemet indbygget intelligens, og for det andet sparer du energi og penge, når du bruger det, udtaler Ulf Hörman, der er Product Manager for armaturer hos Swegon AB.

Opererer på tre niveauer
WISE-systemet opererer på tre niveauer; rum, zone og system. Og Swegon tilbyder indbyrdes kompatible produkter til hvert niveau. WISE-systemet anvender aktive armaturer – ADAPT-armaturer. Disse indeholder en elektronisk regulator samt motorspjæld, som kontrollerer rummets luftmængde, hæver eller sænker luftudskiftningen, og derved styrer indeklimaet.

De aktive ADAPT-armaturer er udstyret med en sensor, der registrerer al bevægelse samt rummets temperatur, og kan yderligere udstyres med sensorer til CO²-regulering. Som standardløsning kan ADAPT armaturerne kobles til et Building Management System via ModBus interface.

- En anden mulighed er at kombinere aktive spjæld – ADAPT spjæld – med passive armaturer. Vores loftarmaturer EAGLE og COLIBRI er specialudviklet til at håndtere variable luftstrømme uden risiko for træk. Denne løsning er især fordelagtig i større rum med høj luftmængde. Antallet af bevægelige dele kan derved reduceres, forklarer Ulf Hörman.

Et kontrolsystem med patenteret software optimerer spjældenes position for hver zone, for konstant at opnå det lavest mulige tryk. Der kan derved spares op til 25 % energi.

Kilde: Swegon AB

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141