23948sdkhjf

Ny samarbejdsmodel bag hurtigt byggeri

En integreret proces med løbende projektudvikling, kravspecifikation og projektering er en succes på Ceres-grunden i Aarhus.
Alt peger i retning af, at den endelige aftale om byggeri af VIA University Colleges nye campusområde på Ceres-grunden i Aarhus vil være på plads inden årsskiftet.

Den hurtige proces skyldes først og fremmest en nyskabende samarbejdsmodel, der effektiviserer den igangværende udviklingsfase. Det fortæller projektchef Jørn Porsgaard fra bygherrerådgiveren Bascon:

- Modellen er først og fremmest en anderledes måde at håndtere udbud og køb på. Samtidig er der tale om nye samarbejdsformer, der betyder, at vi som bygherrerådgiver sammen med VIA og grundejerens projektudvikler specificerer krav til bygningerne. Det er udfordrende og stiller nye krav, men fører til en hurtigere proces, vurderer han.

Pionérprojektet på Ceres-grunden
Det 40.000 m² store campusbyggeri bliver fordelt på i alt fem bygninger i 4-7 etager og skal efter planen stå færdigt til indflytning i januar 2015.

Det markante campusbyggeri får navnet Campus Aarhus C og bliver det første projekt, der realiseres på grunden for det tidligere Ceres-bryggeri i Aarhus midtby. Dermed kommer byggeriet også til at have stor indflydelse på en række af de overordnede rammer for hele området og de kommende byggeprojekter.

- Campusbyggeriet er pionérprojektet på Ceres-grunden. Derfor handler hele udviklingsprocessen ikke kun om at skabe et byggeri, men ligeså meget om at placere det i en kontekst i forhold til blandt andet vindforhold, støjbelastninger og trafiklogistik. Vinden er for eksempel ikke uden betydning, når der skal anlægges udendørs idrætsfaciliteter og taghaver. Samtidig må behovet for trafikale ændringer vurderes, når der skal planlægges adgang for flere tusinde studerende og medarbejdere, forklarer Jørn Porsgaard.

Spændende byggeri for hele byen
Campus Aarhus C kommer blandt andet til at huse lærer-, pædagog- og socialrådgiveruddannelserne samt uddannelser inden for design og bygningskonstruktion. I alt vil godt 5.500 studerende få deres daglige gang på det gamle industriområde, der åbnes for hele byen.

- Med byggeriet er vi tæt på at have realiseret vores campusstrategi, der blandt andet omfatter moderne uddannelsesfaciliteter tæt på byens liv, så vi skaber attraktive miljøer for de unge. Samtidig bliver byggeriet på Ceres-grunden et spændende projekt for hele byen, fordi borgerne får adgang til det gamle industriområde, som for fremtiden vil summe af liv fra studerende, erhvervsliv og beboelse, fortæller prorektor Peter Friese fra VIA University College.

Ceres-grunden ejes af Royal Unibrew, der har indgået aftale med entreprenøren A. Enggaard om udvikling af området, der ud over Campus Aarhus C formentlig også kommer til at rumme boliger og erhvervsejendomme. A. Enggaard skal også stå for opførelsen af VIA’s campusbyggeri, der er tegnet af arkitektfirmaet Arkitema.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126