23948sdkhjf

Trods aflyste og udskudte ordrer – HP Byg gentager væksthop

HP Byg måtte både se projekter blive udskudt og aflyst i skyggen af coronapandemien sidste år. Alligevel øgede den Aalborg-baserede entreprenør tilgangen af ordrer. 

– Men ved indgangen af 2020 havde vi heldigvis en pipeline, der var stærk nok til at absorbere disse udsving, så vi samlet set har kunnet fortsætte vores vækst, fortæller adm. direktør Henrik Petersen. 

Sammen med det, som han kalder en sikker og stabil udførsel af byggesagerne, kombineret med en række tiltag landede HP Bygs omsætning i 2020 på 734,7 mio. kr., hvilket var en stigning på næsten 17 pct. i forhold til 2019. Dermed ligner 2020-regnskabet en gentagelse af væksten på henholdsvis 15 pct. og 17 pct. fra 2019 og 2018. 

Årets resultat var til gengæld ikke er så højt som forventet – men stadig tilfredsstillende, siger Henrik Petersen: 

– Regnskabet skal læses på den baggrund, at det er vigtigt for os fortsat at sikre en høj konkurrencekraft og samtidigt holde det faste blik på strategiplanen mod 2025, forklarer HP Bygs topchef med henvisning til den strategi, som firmaet hidtil har holdt internt.

Der bygges og renoveres

Blandt de nyeste igangværende projekter er fem DGNB-etagebyggerier og et parkeringshus i København, en række familie- og seniorboliger på det helt nye Stigsborg Havnefront i Nørresundby samt to boligbyggerier og et parkeringshus på Aalborgs østlige havnefront.

Samtidigt har HP Bygs afdeling for service og mindre byggeopgaver blandt andet gennemført en række nybyggerier samt renoverings- og ombygningsopgaver, fordelt over det meste af Nordjylland.

– Konklusionen på årets regnskab adskiller sig derfor ikke afgørende fra sidste år, forstået på den måde, at vi kan fortsætte udviklingen af HP Byg frem mod stadigt flere større projekter i Jylland, en stærkere afdeling på Sjælland samt mange flere af de mindre byggeopgaver i det nordjyske, fortsætter Henrik Petersen. 

Flere og mere komplekse byggesager 

Gennem hele året – og i tråd med virksomhedens strategiplan – har man hos HP Byg arbejdet med en række tiltag, som Henrik Petersen beskriver som vigtige for den videre udvikling af HP Byg. Det drejer sig om implementeringen af et nyt økonomisystem og en ny ledelsesstruktur: 

– Begge dele skal hjælpe os med at håndtere flere byggesager og en højere grad af kompleksitet i takt med, at vi forfølger vækstsporet i årene fremover, forklarer Henrik Petersen. 

I løbet af 2020 har firmaet også taget imod nye medarbejdere – både funktionærer og timelønnede – i afdelingerne i Aalborg og Ballerup. Og netop i Aalborg kunne HP Byg i årets sidste dage fejre færdiggørelsen af en tilbygning, der udvider virksomhedens hovedkontor, hvor der nu er omkring 3.800 kvm til kontor, lager og snedkerværksted samt cirka 10.000 kvm materialeplads.  

Styrkelsen af organisationen har også givet plads til arbejdet med virksomhedens værdigrundlag i form af respekt, faglighed og handlekraft, hvilket ifølge Henrik Petersen er vigtig både for sammenhængskraften i firmaet og i lyset af et stort behov for rekruttering. 

På denne måde, slutter Henrik Petersen, er der foretaget nogle vigtige styrkelser i maskinrummet, som billedligt talt er trin på vejen op ad den vækstkurve, som strategiplanen sætter frem mod 2025. 

Ser man på 2021 lyder forventninger ifølge 2020-årsrapporten, at ordrebeholdningen ved afslutningen af 2020 var særdeles god og skaber basis for en fortsat positiv udvikling. Med baggrund heri forventes et øget driftsresultat for 2021. 

HP-Byg A/S
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 734,7 629,5
Resultat af primær drift 22,2 26,7
Resultat før skat 21,9 26,3
Årets resultat 17,0 20,5
Balancesum 242,1 207,2
Egenkapital 73,2 71,2
Gns. antal fuldtidsansatte 237 205
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094