23948sdkhjf

Optimistisk storentreprenør: 2022 startede med større ordrebeholdning end 2021

Adm. direktør hos HP Byg, Henrik Petersen, ser tilbage på 2021 som et blandet år. Et år, hvor entreprenøren med kontorer i Aalborg og Ballerup bevægede sig endnu et stykke fremad ad den strategiplan, man har styret efter siden 2019, og et år, hvor blandt andet stigninger i priser og leveringstider på byggematerialer gav udfordringer: 

– Vi kan se, at situationen på markedet for byggematerialer har gjort beslutningsprocessen længere for flere af vores kunder. Det har betydet, at nogle af de store projekter, vi har arbejdet på, er blevet udskudt, mens andre helt er lagt på hylden. Samtidig har det ædt sig ind på økonomien i mange af vores igangværende byggerier, forklarer Henrik Petersen i en pressemeddelelse. 

Selskabet har også oplevet, at et par af årets byggeprojekter ikke har været afviklet tilfredsstillende. 

Trods udfordringerne kan hæfter Henrik Petersen sig ved, at HP Byg igen præsentere et regnskab, hvor omsætningen er højere end året før; omend stigningen ligger et stykke fra det, man har set over de foregående år, ligesom resultatet er faldet.   

– På den måde vil 2021 blive husket som et år med udfordringer, konstaterer Henrik Petersen.

HP-Byg A/S
mio. kr. 2021 2020
Nettoomsætning 756,8 734,8
Resultat af primær drift 16,2 22,2
Resultat før skat 15,7 21,9
Årets resultat 12,4 17,0
Balancesum 256,2 242,1
Egenkapital 73,6 73,2
Gns. antal fuldtidsansatte 230 237
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2021.

Solid ordrebeholdning 

I 2021 både afsluttede og påbegyndte HP Byg flere store projekter rundt i landet. Samtidig er 2022 skudt i gang med tre rækkehusbyggerier på sammenlagt 9.220 kvm på forskellige lokationer omkring Aalborg, ligesom arbejdet er startet på 134 boliger på Eternitgrunden, Dansk Eternit Fabrik tidligere areal i Aalborg. 

– 2021 har været præget af høj aktivitet, og ikke kun i Nordjylland, hvor vores hovedkontor er. Samtidigt startede 2022 med en ordrebeholdning, som var større end ved indgangen til 2021. Så det, vi har oplevet i 2021, ændrer ikke ved, at vi sigter mod yderligere vækst i årene, som kommer, siger Henrik Petersen. 

Samtidigt, tilføjer Henrik Petersen, har virksomheden nået mange af de delmål i strategiplanen, der skal være med til at løfte væksten.

Mere fokus på bæredygtigt byggeri

Udvikling af organisationen er et af de områder, hvor meget er faldet på plads. Således er det lykkedes at besætte en række nøglepositioner på både Aalborg- og Ballerupkontoret. I slutningen af 2021 har HP Byg desuden rekrutteret en bæredygtighedsleder, som fremover bliver en vigtig del af selskabets indsats: 

– Efterspørgslen efter bæredygtige løsninger er stor, både fra offentlige og private bygherrer, fortæller Henrik Petersen og fortsætter: 

– Vi er i gang med en proces, hvor bæredygtighed bliver stadigt mere integreret i virksomheden og i byggerierne, og vores nye bæredygtighedsleder bliver en vigtig del af den proces. 

Ansættelsen af bæredygtighedslederen sker i sammenhæng med en igangværende udvikling af kompetencerne blandt andet inden for DGNB samt de krav, der vil komme til entreprenørerne, når den frivillige bæredygtighedsklasse bliver obligatorisk, fortæller Henrik Petersen. 

Flere renoveringsprojekter 

Blandt de øvrige elementer, som spiller en vigtig rolle i HP Bygs strategi, er renovering. Og i løbet af 2021 har selskabet med projekter for både almene boligforeninger, ejerforeninger og virksomheder arbejdet sig endnu længere ind på dette område. Mange af projekterne er løst i HP Bygs afdeling for service og mindre byggeopgaver, som dermed også leverer en større omsætning end året før. 

– Efter nu i to år at have arbejdet efter vores strategiplan, glæder vi os over et stadigt stærkere og bredere HP Byg, og vi er fortsat i en periode med mange investeringer i den fremtidige vækst – og optimismen er intakt, siger Henrik Petersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.192