23948sdkhjf

Fire byggefirmaer sortlistet af Københavns Kommune

De entreprenører, der bygger for kommunen, skal overholde danske løn- og arbejdsforhold, ellers falder hammeren, understreger overborgmester Frank Jensen.
For nyligt blev håndværkerfirmaet Our House i Arbejdsretten dømt til at betale 19 mio. kr. i bod, fordi man systematisk har omgået overenskomsten og betalt polske håndværkere helt ned til 60 kr. i timen. Det skriver Fagbladet 3F.

Nu straffes virksomheden yderligere, idet Københavns Kommune har sortlistet selskabet, så det ikke får lov at deltage i byggeopgaver for kommunen. Sammen med Our House er også selskaberne Skimmelfrit A/S, Bygg ApS og Energihuset.dk A/S kommet på den sorte liste, fordi ledelse og direktion hos de tre udgøres af de samme personer som i Our House.

- Social dumping er noget svineri, som vi simpelthen ikke vil finde os i. Københavns Kommune er en stor bygherre, og det er vigtigt for os, at vores leverandører forstår, at social dumping er fuldstændigt uacceptabelt, siger overborgmester Frank Jensen til Fagbladet 3F.

Københavns Ejendomme, der administrerer kommunens ejendomsfaglige aktiviteter er på trapperne med en database, som skal fungere som kontrolenhed. Alle entreprenører skal indberette deres underentreprenører til basen, og kan entreprenøren ikke bevise, at underentreprenørerne lever op til danske løn- og arbejdsvilkår, kan de idømmes en bod.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095