23948sdkhjf

Udenlandske arbejdere tager skader med hjem

Et ukendt antal udenlandske arbejdere i Danmark venter med at få behandlet deres arbejdsskader, indtil de igen befinder sig i deres hjemland. Det skyldes frygten for at komme i kontakt med de danske myndigheder ved et skadestuebesøg.
Mange østeuropæere, der arbejder under lyssky forhold for udenlandske firmaer i Danmark, venter med at få behandlet deres arbejdsskader til, de er hjemme igen. De anmelder heller ikke arbejdsskaderne, da de er bange for at komme i kontakt med de danske myndigheder.

Problemet er almindeligt kendt af Arbejdstilsynet, Fagforbundet Træ-Industri-Byg (TIB) og af de politiske partier.

I Bygge-, Anlægs og Trækartellet (BAT) mener man, at den lyssky arbejdsskadeeksport lyder som et kæmpe problem.

- Man kan fejlagtigt tro, at politi, skat og arbejdstilsyn indblandes, fordi man har kontakt til et hospital. Det er en indgroet mistro over for myndigheder, som polakkerne har på grund af deres historie. Der er et behov for en kæmpe informationsindsats, og omfanget burde undersøges, siger arbejdsmiljøkonsulent i BAT, Lars Vedsmand.

Angsten for at blive opdaget af de danske myndigheder er større end smerten. Senest tog en polsk arbejder turen fra Nordjylland til Polen med åbent benbrud og risiko for invalidering.

Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109