23948sdkhjf

Friis & Moltke vinder arkitektkonkurrence om ny akutmodtagelse

Region Nordjylland har afholdt arkitetkkonkurrencer om to nye akutmodtagelser på sygehusene i Hjørring og Thisted. Friis & Moltke blev vinderen af akutmodtagelsen i Thisted.
Med baggrund i regeringens sygehusplan har Region Nordjylland netop gennemført afholdelse af de første arkitektkonkurrencer i landet for regionens to nye fælles akutmodtagelse, på henholdsvis Sygehus Thy Mors i Thisted og på Sygehus Vendsyssel i Hjørring.

Friis & Moltke blev udvagt, sammen med fire andre hold, til konkurrencen i Thisted og i fredags offentliggjorde Regionen resultatet. En enig dommerkomité udpegede Friis & Moltke forslag som det bedste.

Projektet er udarbejdet i samarbejde med Rambøll Danmark og Force Tecnology.

Den nye fælles akutmodtagelse repræsenterer en ny måde, at organiserer det akutte beredskab på og projektet vil være et pilotprojekt for de mange akutmodtagelser, der skal bygges landet over de næste år, i forbindelse med etablering af de nye akutsygehuse.

Friis & Moltkes vinder-projekt
Friis & Moltke’s forslag er udformet som et tofløjet anlæg, der sammen med den eksistrende hovedbygning danner et gadeforløb, hvor der er placeret et nyt toetagers rum med adgang både til det eksisterende sygehus hovedindgang og den nye akutmodtagelse.

I kældernivau er der tilkørsel for ambulancer, i stuen er triagen, lægevagt, traume- og modtagerum og på 1. sal er hele etagen indrettet med obsevationssengestuer med bl. a. et 24 timers afsnit, hvor patienterne kan få stillet en præcis diagnose inden de indlægges eller måske udskrives.

Bygningen fremtræder udadtil i hvidgrå murværk med store udskæringer med glas og lette materialer af træ, der giver bygningen en let og human karakter. Bygningen får en fremtrædende placering i bybilledet, i umiddelbar nærhed af den gamle hovedbygning, omkranset af af købstedshuse i 2 etager.

Dommerbetænkningen siger bl.a., "at der er tale om et overordentligt velfungerende forslag med en meget venlig og imødekommende arkitektur og husets fremtræden i bybilledet er yderst vellykket˝.

Regionen har afsat kr. 130 mill. til projektet og bygningen skal stå færdig primo 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.648