23948sdkhjf

Outline satser på produktion i Danmark

Kort leveringstid, faglig ekspertise og miljømæssige hensyn vejer tungere end lønmæssige fordele. Derfor har den jyske vinduesproducent ingen planer om at flytte fra Farsø.
I lighed med mange andre produktionsvirksomheder har Outline Vinduer gået med overvejelser om at flytte produktionen til udlandet.

Men efter en nøje afvejning af fordele og ulemper er vinduesproducenten nu nået frem til, at markedsnærhed og hensynet til lokalområdet vejer tungest:

- Økonomisk kan det være en fordel, men nærheden til markedet er afgørende for os, og vi ønsker at bidrage med at beholde de danske arbejdspladser, specielt her i lokalområdet, som i forvejen er under pres på grund af krisen, siger produktionsdirektør Jens Sørensen.

At have fabrik i Danmark indebærer naturligvis en vedholdende indsats for at opretholde en konkurrencedygtig produktion. Ifølge Jens Sørensen gælder det i den forbindelse om at have fokus på effektiviteten i processer og produktionssystemer, samt at organisation og ledelse er trimmet til opgaven.

Kort leveringstid i fokus
Beslutningen om at fastholde produktionen i Farsø hænger først og fremmest sammen med, at Outline Vinduer har en målsætning om at have markedets korteste leveringstid, og det kan kun lade sig gøre med produktion herhjemme:

- Det er vigtigt for vores kunder at få vinduerne hurtigst muligt og i den bedste kvalitet, siger Jens Sørensen.

Samtidig er netop den danske arbejdskraft yderst fagligt kompetent, og Outline er meget bevidst om at opkvalificere sine medarbejdere i produktionen. Bl.a. tilbydes medarbejderne en uddannelse som produktionsassistent, hvilket er et initiativ, der er udviklet i samarbejde med VinduesIndustrien.

Vil minimere den miljømæssige påvirkning
Endelig spiller hensynet til miljøet en betydende rolle. Størstedelen af Outlines produkter er FSC-certificerede, og virksomheden har stort fokus på bl.a. at begrænse omfanget af transport:

- Miljøet har også været en afgørende faktor for at beholde produktionen i Danmark, da vi tror på vigtigheden i at mindske CO2-udslippet og fokuserer på, at produktionen af et vindue skal påvirke miljøet mindst muligt, forklarer Jens Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094