23948sdkhjf

Utzon-byggeri i 10 etager i Aalborg

Til foråret indleder ejendomsudvikleren Calum A/S opførelsen af et 9.300 m² stort kontor- og boligbyggeri ved Limfjordsbroen.
Et tidligere havnekontor mellem Limfjordsbroen, Toldbodgade og Strandvejen skal jævnes med jorden til fordel for et nyt kombineret bolig- og erhvervsbyggeri i op til ti etager.

Byggeriet, der er designet af arkitekt Kim Utzon, indledes til foråret og bliver et af de mest markante på Aalborgs havnefront.

Ejendommen opføres i flere forskudte plan, og i alt bliver der 5.800 m² til kontorer og 3.500 m² til lejligheder foruden en stor parkeringskælder.

Mod syd – Toldbodgade – bliver det nye byggeri i fem etager. Mod øst – havnefronten – skal der bygges i ti etager og mod vest – Limfjordsbroen – i otte etager. Og i midten etableres en stor taghave, som bliver i forskudte plan:

- De ydre rammer er på plads, men den indre indretning vil ske i tæt samarbejde med de kommende lejere og ejere, siger direktør Henrik Calum fra ejendomsudvikleren Calum, som står bag byggeriet.

Calum A/S købte for et par år siden det nuværende ejendomskompleks, der engang udgjorde Aalborg Havns administrationskontor.

Satser på større virksomheder
Erhvervsdelen i det nye byggeri får et omfang på 5.800 m². Det mindste lejemål bliver på cirka 600 m², og målet er således at henvende sig til virksomheder med et større pladsbehov:

- Vi vil sikre, at det er ret store virksomheder, som kan se fordelene i at have et flot domicil centralt i Aalborg og med udsigt til Limfjorden, siger direktør Stig Theilmann fra EDC Erhverv, der skal stå for udlejningen af erhvervs-lejemålene.

Erhvervslokalerne udgør ejendommens nederste etager, mens der i den øverste del indrettes 20-25 ejerlejligheder; alle med terrasser eller taghaver:

- Vi har allerede fået mange henvendelser fra potentielle købere, og de enkelte lejligheders størrelse vil variere alt efter ønsker, siger Henrik Calum.

Gravearbejdet indledes til foråret, mens byggeriet ventes klar til indflytning et års tid senere.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079