23948sdkhjf

Byggebranchen tager frivilligt et socialt ansvar

Dansk Byggeri indgik i fredags i et partnerskab med både Boligselskabernes Landsforening og Brøndby kommune. Det skal sikre flere unge en praktikplads.
Rigtig mange unge mangler en praktikplads. Derfor indgik Dansk Byggeri i fredags i et historisk samarbejde med Brøndby kommune og Boligselskabernes Landsforening, som sikrer, at lokale unge får en praktikplads, når det almene boligbyggeri skal renoveres.

- Både i Dansk Byggeri og i vores medlemsvirksomheder er vi fuldt bevidste om det samfundsansvar, vi har, når det gælder uddannelse af fremtidig arbejdskraft. Det er et ansvar, vi gerne tager på os, sagde Lars Storr-Hansen, administrerende direktør for Dansk Byggeri, da partnerskabet blev beseglet med BL til Almene Boligdage i Bella Center.

Aftalen knytter sig op af de 20 milliarder kroner, som frem til 2016 bliver investeret i nybyggeri og renoveringer i den almene boligsektor. Partnerskabet opfordrer almene boligorganisationer og medlemmer af Dansk Byggeri til at gå i dialog om muligheder for at skabe flere praktikpladser. Eleverne til praktikpladserne skal hovedsageligt findes ude i boligområderne.

Samme dag indgik Dansk Byggeri en lignende aftale med Brøndby kommune, som sikrer praktikpladser til Brøndbyunge. Partnerskabet løber til 2013.

Den rigtige vej er den frivillige
Aftalen viser for, at man kan blive enig om frivillighed på tværs af traditionelle politiske positioner. Og ifølge Lars Storr-Hansen er det et godt alternativ til de sociale klausuler, som tvinger virksomheder til at tage lærlinge.

- Med partnerskabsaftalen mellem BL og Dansk Byggeri og med de konkrete partnerskaber mellem byggevirksomheder og boligorganisationer sætter vi nogle gode rammer for at udbygge det frivillige sociale engagement i virksomhederne, sagde Lars Storr-Hansen.

Socialministeren, Benedikte Kjær, som også var til stede på Bella Center glæder sig over, at branchen selv tager initiativ til at finde flere praktikpladser. Hun ser frem til at følge udviklingen af partnerskabet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113