23948sdkhjf

Dansk motorgigant vil opføre spritny fabrik i Roskilde: Pris 1,5 mia. kr.

Nye generationer af to takts-teknologi til den globale handelsflåde vil i fremtiden blive udviklet i en nedlagt grusgrav ved Roskilde.

Det har MAN Energy Solutions netop offentliggjort.

Med et foreløbigt bygge- og flyttebudget på ca. 1,5 mia. kr. vil den dansk baserede to takts-gigant bygge et spritnyt hovedkvarter med tilhørende produktionsanlæg og testmotorfaciliteter i Trekroner ved Roskilde.

Byggeriet ventes at stå færdigt i slutningen af 2027 med forventet indflytning i begyndelsen af 2028, forklarer den danske landechef Bjarne Foldager.

-Beslutningen om at flytte er taget ud fra en ambition om at give vores medarbejdere de bedst mulige rammebetingelser og samtidig etablere os et sted, hvor vi har mulighed for en løbende udvikling af de fysiske lokaliteter. Udvidelsesmulighederne er sluppet op her i Sydhavn, siger Bjarne Foldager til Søfart.

Grusgraven i Roskilde er i fuld drift i dag, men vil nu blive nedlagt, hvorefter det er Roskilde Kommunes ambition at etablere en klynge af greentech-virksomheder i området, hvor der samlet set skal bygges erhverv dækkende 500.000 kvm – af dem har den danske motorgigant sat sig på 150.000 kvm, men agter i første bølge dog kun at bygge cirka 60.000 kvm.

Ifølge Bjarne Foldager skal samtlige arbejdspladser – cirka 1500 stillinger -  på lokaliteterne i Ishøj, Holeby og København flytte med til det nye domicil, og der er derfor på ingen måde tale om en spareøvelse, understreger den danske topchef.

- På kontorsiden får vi færre kvadratmeter end vi råder over på Teglholmsgade i Sydhavn, men det er først og fremmest et udtryk for, at vi etablerer nogle langt mere moderne kontormiljøer. Når det gælder produktionsfaciliteter og lagerkapacitet vil vi få markant mere plads til rådighed, forklarer Bjarne Foldager.

I den københavnske Sydhavn driver MAN Energy Solutions i dag to to takts-testmotorer, hvoraf den seneste blev etableret for blot få år siden.

Ifølge Bjarne Foldager vil begge testmotorer blev afmonteret i Sydhavn og testmotorer inklusiv tankanlæg vil flytte med til Roskilde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219