23948sdkhjf

Mangler penge for arbejdet med at afværge jordskredet ved Nordic Waste

Nordic Waste stoppede i slutningen af 2023 med helt at betale regninger til en lang række leverandører, som nu står tilbage og har mange penge til gode

Det er ikke kun millionregningen fra Randers Kommune, som Nordic Waste ikke har betalt endnu. Flere leverandører, der især i december levererede et stort stykke arbejde for firmaet, har ikke fået deres penge.

Det fremgår også af en mail underskrevet direktør Lene Lange og grundlægger af firmaet David York. En mail, TV2 Østjylland er kommet i besiddelse af.

Her beklager firmaets folk situationen, men forsikrer om, at der arbejdes på en løsning, så leverandørerne kan få deres penge.

- Vi er fuldt bevidste om, at det er en utilfredsstillende situation, men vi forsikrer om, at vi gør alt tænkeligt muligt, for at skabe klarhed over virksomheden og vores forpligtelser. Det indebærer, at vi kortvarigt afholder os fra at foretage betalinger, mens vi intenst arbejder på at danne os et overblik over udgifter og løsninger. Med denne restance er vores ambition, at vi allerede i januar har en plan for virksomhedens videre drift, som vi vil orientere om til den tid, står der i mailen.

Mailen er sendt den 29. december 2023, men pengene mangler stadig hos leverandørerne.

Det bekræfter tre af dem over for TV2 Østjylland.

De har alle ydet et stykke arbejde for virksomheden eller leveret varer til Nordic Waste uden at få deres penge.

De har henholdsvis cirka 55.000 kr., 50.000 kr. og 140.000 kr. eksklusiv moms til gode hos firmaet. Altså cirka 245.000 kr. fordelt på blot tre leverandører.

Firmaejerne ønsker at være anonyme af hensyn til den fremtidige drift af virksomhederne, ligesom man ikke vil forringe muligheden for at få pengene fra Nordic Waste.

Nordic Waste ønsker ikke at svare på, om de får deres penge.

- Det har vi ikke mulighed for at kommentere på, før end de forsikringsmæssige forhold er afklarede, oplyser firmaets presseansvarlige Søren Møgelvang Nielsen til TV2 Østjylland.

Arbejdet for at afværge jordskredet

De ubetalte regninger er for fleres vedkommende sendt i forbindelse med arbejdet for at afværge jordskredet, som Nordic Waste stod for i december 2023, inden man kastede håndklædet i ringen den 19. december og overlod opgaven til Randers Kommune.

Nordic Waste har tidligere fortalt, at man i den periode brugte mange penge på opgaven.

- Nordic Waste brugte i løbet af december et betydeligt tocifret millionbeløb og tusindvis af mandetimer pa° arbejdet med at sikre pladsen og hindre en spredning af jordskredet, har det lydt fra firmaet.

Men nogle af de mange penge er så ikke nået ud til dem, der udførte arbejdet.

Mandag meddelte Nordic Waste også, at man vil igangsætte en uvildig undersøgelse af jordskredet for at finde årsagen til det.

TV2 Østjylland har i den forbindelse spurgt, hvordan man kan forsvare at gøre det og bruge penge på det, når der er leverandører, der fortsat ikke har fået sine penge.

Det ønsker Nordic Waste heller ikke at svare på.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065