23948sdkhjf

DLH overtager endnu en svensk virksomhed

DLH overtager den svenske virksomhed Palma Byggrossisten AB, der har en ideel placering opå det svenske forhandlermarked for pladematerialer i den nordlige del af Sverige.
Palma Byggrossisten AB omsætter ca. DKK 100 mio. om året og er en yderligere styrkelse af DLH's markedsposition i Norden.

Akkvisitionen
DLH har indgået aftale om køb af den 47 år gamle svenske virksomhed Palma Byggrossisten AB, Sundsvall, der ligger 400 km nord for Stockholm. Selskabet, der har 17 ansatte, beskæftiger sig med import og distribution af plader og byggematerialer til det svenske tømmerhandelsmarked fortrinsvis i området nord for Stockholm.

Overtagelsen finder sted den 1. februar 2008 med forbehold for de svenske konkurrencemyndigheders godkendelse.

Palma Byggrossisten AB vil blive en del af DLH’s Træ- & Pladedivision med reference til koncernens svenske datterselskab Karl Ljungberg AB.

Den hidtidige hovedaktionær og direktør Michael Adervall fortsætter som leder af virksomheden.

Det strategiske perspektiv
Med akkvisitionen af Palma Byggrossisten AB fortsætter DLH udbygningen af sin position på det nordiske marked, hvor navnlig Norge og Sverige har vækstpotentiale i de kommende år.

DLH opnår således alene i Sverige ved overtagelsen af Palma Byggrossisten AB en samlet årsomsætning på
over DKK 600 mio.

Omsætnings- og resultatforventninger
På helårsplan forventes et resultat på EBIT-niveau for den tilkøbte virksomhed Palma Byggrossisten AB på ca. DKK 8 mio. DLH-koncernens investerede kapital (NOA) ventes at vokse med ca. DKK 65 mio. i forbindelse med akkvisitionen.

Idet akkvisitionen først vil være tilendebragt i 2008 vil den ikke påvirke DLH’s omsætning og resultat i 2007.

Kilde: DLH

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094