23948sdkhjf

Håndværkere og andre på gule plader får nemmere ved at finde parkering i byen

I Aarhus skal et nyt forsøg gøre livet lettere for trafikanter i erhvervsbiler. 74 af byens parkeringspladser reserveres til biler på gule plader i dagtimerne

Nu er der godt nyt til håndværkere og andre, der bruger arbejdstid på at køre rundt i byen efter en parkeringsplads. 

Teknik og Miljø er på vej med en forsøgsordning, hvor 74 af byens eksisterende parkeringspladser reserveres til erhvervsbiler på gule plader. 

- Jeg synes, vi er lykkedes med at få lavet en god, fleksibel løsning, hvor vi tilgodeser brugerne af erhvervsbilerne i deres arbejdstid, samtidig med at beboerne vil kunne parkere, når de kommer hjem, siger Nicolaj Bang, rådmand for Teknik og Miljø i en pressemeddelelse, hvori han fortsætter:

- De fleste af os kan nok sætte os ind i, hvor bøvlet det må være at skulle slæbe tungt værktøj og materialer flere hundrede meter ned ad gaden i Midtbyen for at udføre sit arbejde. Nu ser vi, hvordan det virker i praksis, og om der eventuelt er behov for justeringer.

Vi er virkelig glade for, at det nu bliver markant lettere for vores medlemmer at komme til at udføre deres arbejde flere steder i midtbyen, og at vi som bonus kan tage teknologien til hjælp, så håndværkerne hurtigt kan danne sig et overblik over, hvor den nærmeste ledige p-plads befinder sig Betina Halvorsen, direktør i Aarhus Håndværkerforening

Parkeringspladserne fungerer som erhvervspladser på hverdage fra kl. 7.00- 16.00 og kan således bruges af alle uden for det tidsrum.

Mangeårigt ønske fra erhvervet

Ordningen er blevet til i tæt samarbejde med Aarhus Håndværkerforening og Erhverv Aarhus, der længe har ønsket en løsning på parkeringskvalerne inde i byen. De har således været med til at pege på, hvor de nye erhvervsparkeringspladser skal placeres.

- Vi er virkelig glade for, at det nu bliver markant lettere for vores medlemmer at komme til at udføre deres arbejde flere steder i midtbyen, og at vi som bonus kan tage teknologien til hjælp, så håndværkerne hurtigt kan danne sig et overblik over, hvor den nærmeste ledige p-plads befinder sig, siger Betina Halvorsen, direktør i Aarhus Håndværkerforening i samme pressemeddelelse. 

 Alle pladser bliver forsynet med en sensor på asfalten, så man via en app kan se, hvilke pladser der er ledige, når man skal bruge én.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062