23948sdkhjf

JJW Arkitekter skal renovere 1.250 boliger i Glostrup

Arkitektfirmaet er sammen med Lemming & Eriksson udpeget til at stå for en omfattende renovering af lejlighedskomplekset Stadionkvarteret i Glostrup.
Renoveringen indebærer først og fremmest efterisolering af facader og opsætning af ny klimaskærm.

Derudover har teamet vist, hvordan man samtidig kan skabe gennemlyste boliger, der indeholder alle de kvaliteter, som kendetegner moderne boligbyggeri:

- Vi blev bedt om at udvikle en klimaskærm, men i boligrenovering er det vigtigt og naturligt for os at se på helheden, og derfor har vi også foreslået at bringe boligens indeklima up to date. Så vi er rigtig glade for, at vi får muligheden for både økonomisk og arkitektonisk at hjælpe Stadionkvarteret sikkert og visionært ind i en bæredygtig fremtid, siger JJW-indehaver Ole Hornbek.

Den byggetekniske gennemgang på Stadionkvarteret er netop begyndt, mens den egentlige renoveringsproces forventes påbegyndt i 2012-2013.

Matcher 1950’er-byggeriets udfordringer
I dommerbetænkningen roses vinderforslagets bæredygtige tankegang; bl.a. på grund af udviklingen af et værktøj til systematisk simulering af de energimæssige tiltag.

Samtidig fremhæves teamet for en række visionære arkitektoniske løsninger, der fastholder Stadionkvarterets høje kvalitetsniveau og matcher 1950’er-byggeriets særlige udfordringer:

- Stadionkvarteret er et attraktivt område, der adskiller sig fra det senere montagebyggeri ved at variere fra karré til karré. Derudover skal boligerne fremtidssikres, så de både tilgodeser ældre og yngre brugeres behov. Og endelige er der den energimæssige udfordring, forklarer direktøren i Glostrup Boligselskab, John Møller, og fortsætter:

- Teamet viste i deres forslag, at de kan matche alle disse udfordringer med et smukt detaljeret facadeudtryk og en helhedsorienteret genfortolkning, hvor vi bl.a. har hæftet os ved den udstrakte brug af naturmaterialer. Her var et udtryk, som hang sammen, lyder vurderingen.

Ansætter ph.d. i bæredygtig boligrenovering
Med Stadionkvarteret styrker JJW Arkitekter sin position inden for bæredygtig boligrenovering, hvilket yderligere understreges af, at virksomheden netop har ansat en erhvervs-ph.d. i bæredygtig boligrenovering:

- En af arkitektfagets største kommende udfordringer bliver bæredygtig renovering af de boliger, der blev bygget i perioden 1950 til 1960. Velfærdstatens byggeboom er for alvor ved at være nedslidt, og derfor har vi netop nu styrket vores videnudvikling og samarbejde med forskningsverdenen, forklarer Ole Hornbek.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094