23948sdkhjf

CE-mærkning åbner døren til nye markeder for brandsikring

Efter et par års forarbejde opnår Scandi Supply CE-mærkning på produktet ScandiBoard. Det baner vej for et eksporteventyr; i første omgang til det centrale Europa.
Gennem de sidste godt fem år har Scandi Supply a/s haft pæn succes med sine ScandiBoard isoleringsplader til brandsikring af bærende stålkonstruktioner.

Pladerne, der fremstilles af kalciumsilikat, er efter et omfattende forarbejde blevet godkendt under CE-mærkning, og dermed er virksomheden fra Vissenbjerg på Fyn klar til at løfte sit produkt til nye højder.

- Det er et kæmpe marked, vi bevæger os ud på. Der er store muligheder i det, og derfor har vi arbejdet målrettet på at opbygge forhandlernettet i det centrale Europa, hvor vi så småt er ved at skrive de første kontrakter, fortæller direktør Bent Jensen til Building Supply.

CE-godkendelsen gør produktet langt mere fleksibelt
CE-direktivet sorterer under EU, og hensigten er at gøre det lettere at arbejde på tværs af lande. CE en garanti for, at produktet er fremstillet i overensstemmelse med fælleseuropæiske krav til sikkerhed, sundhed og miljø.

Da ordningen i sin tid blev indført, besluttede man samtidig at udfase eksisterende aftaler løbende. På en stribe af Scandi Supplys markeder står flere godkendelser til at udløbe omkring årsskiftet, og derfor har virksomhedens CE-mærkning ikke bare været en mulighed – men faktisk en nødvendighed – forklarer Bent Jensen.

Desuden betyder godkendelsen, at ScandiBoard-pladerne fremover kan fastgøres på flere måder. De kan, som hidtil, skrues fast til stålprofilerne, men derudover er de nu også godkendt til montering med skydesøm og klammer.

Sidst, men ikke mindst, betyder godkendelsen, at produktet fremover også kan anvendes til brandsikring af ventilationskanaler, og det er et område, som Bent Jensen forventer sig meget af.

Betydelig vækst forude
Ifølge Bent Jensen har de sidste par års arbejde med CE-mærkningen været meget omkostningstungt og krævet betydelige ressourcer.

Men med godkendelsen i hus sætter Scandi Supply nu alle sejl i bestræbelserne på at skabe vækst, og Bent Jensen forventer, at den fynske virksomhed kan øge sin omsætning betydeligt i de kommende år.

Det er dog ikke ensbetydende med, at den 14 mand store medarbejderstab vil vokse, for strategien er at indgå partnerskaber med udvalgte virksomheder, der kommer til at stå for salget på de respektive markeder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109