23948sdkhjf

Nordkraft får liv på de øverste etager

Byggefirmaet Bjarne Brath A/S i Hadsund er i gang med at indrette de tre øverste etager på Nordkraft. Det kræver speciel logistik at få materialerne ind udvendigt fra.
En kombineret gods- og mandskabselevator op i 42 meters højde uden på Nordkraft i Aalborg sørger for materialerne til bygningsarbejdet på 10., 11. og 12. etage, der er ved at blive indrettet til Aalborg Universitet.

Resten af bygningen blev færdigrenoveret til bl.a. teater, idræt og kontorer for et par år siden, men tre etager har hidtil stået tomme og rå i den gamle kraftværksbygning. Nu har Aalborg Universitet lejet sig ind, og byggefirmaet Bjarne Brath A/S vandt licitationen på projektet til godt 14 millioner kr. med indretning af lokalerne. Firmaet har opgaven i totalentreprise og udfører selv bl.a. væg- og loftsbeklædning med op mod 9000 m² gipsplader foruden en del troldtekt.

- Det er forholdsvis nyt for Bjarne Brath A/S at tage totalentrepriser i så stor målestok, men vi kan mærke, at vi har fået et bedre netværk i Aalborg i kraft af vores hovedsponsorat af Aalborg DH og dermed bliver inviteret til flere licitationer. I forbindelse med projektet har vi åbnet kontor i Aalborg, og det forventer vi vil styrke os yderligere i den nordjyske hovedstad, siger Jan Nielsen.

Materiale til løft, transport og montage
- Det var en stor udfordring af få logistikken til at fungere i et hus, der sideløbende skal fungere for de øvrige brugere og samtidig gøre det på en måde, så økonomien hænger sammen. Vi havde egentlig forestillet os en ren godselevator, men efter dialog med VMC Pitzner blev resultatet en kombineret gods- og personelevator, fortæller beregner Jan Nielsen fra Bjarne Brath.

Byggefirmaet fik VMC Pitzners til at vurdere behovet på stedet og fik på den baggrund den udendørs elevator og udstyr til håndtering af gipspladerne. Det drejer sig dels om en vogn, som kører gipspladerne på elevatoren og en el-drevet Multi Trolley, der kører pladerne til de forskellige rum hvor de køres til montagestedet og løftes på plads.

Projektet på Nordkraft ventes afsluttet i februar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078