23948sdkhjf

Deltagere i stort hovedstadsprojekt er fundet

Frem mod 2020 skal Diakonissestiftelsen gennemføre et byggeprojekt til op mod en halv milliard kroner. De fire deltagere i parallelkonkurrencen er nu fundet.
De fire teams skal være med til at skabe grundlaget for en samlet udviklingsplan for området mellem Peter Bangs Vej, Dronningensvej og Søndre Fasanvej på Frederiksberg.

Visionen er at udvikle et attraktivt levemiljø med fokus på liv og læring – et miljø med en mangfoldighed i både boliger, mennesker og aktiviteter. Udover arkitektur, bebyggelse og plan er der lagt vægt på, at de udvalgte teams har kompetencer til at arbejde med livet mellem husene.

- Jeg glæder mig til, at vi får et mangfoldigt blik på fremtidens Diakonissestiftelse. Vores bestyrelse har lagt vægt på, at konkurrencen skal arbejde dynamisk med vores visioner om faglig synergi, fællesskab og samspil mellem vores institutioner – og mellem Diakonissestiftelsen og lokalområdet, siger generalsekretær Hanne Thomsen om valget af de fire teams, der består af følgende virksomheder:

• Juul|Frost Arkitekter, Holmsgaard, AnthroConsult, Peter Lange, John PCdaqe.

• Erik Møller Arkitekter, Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Signal, SLA, OBH, Hans-Henrik Ross.

• Vandkunsten, Esbensen, Sloth Møller, Archimed, Albæk Byggerådgivning, Professor Peter Maskell, Morten Østergaard.

• Ensemble v. Cubo, Jaja Architects, Henrik Jørgensen Landskab, Søren Jensen Rådgivende Ingeniører, Kim Christiansen, Paul Gandil, AKP Design.

Ikke nemt at vælge
Det har ikke været nemt for Diakonissestiftelsen at skulle vælge de fire teams, der skal deltage i parallelkonkurrencen. Feltet på i alt 26 var kendetegnet ved at indeholde en række af de allerbedste tegnestuer i Danmark, og det stillede nogle særlige krav til udvælgelseskriterierne.

- Langt de fleste af de, der deltog, ville kunne levere et godt produkt – og vi har derfor lagt vægt på en spredning i deres kompetencer og tilgang til opgavens komplekse muligheder. Vi glæder os nu til processen og den gensidige udvikling, som vi helt sikkert vil få med de valgte deltagere. Jeg er overbevist om, at de vil supplere hinanden på bedste vis, siger ejendomsdirektør Carsten Torrild.

De fire teams modtager hver et honorar på 500.000 kroner. Vinderen, der bliver kåret den 20. april 2012, bliver yderligere præmieret med 100.000 kroner. Offentligheden vil kunne se de deltagende projekter på Diakonissestiftelsen fra den 16 marts 2012.

Yderligere info om Diakonissestiftelsens 2020-plan på www.diakonissestiftelsen.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.2