23948sdkhjf

Håber udbud tager hensyn til lokale el-firmaer

Tekniq El og Dansk El-Forbund opfordrer til, at de mange byggeprojekter i Aarhus udbydes i fag-entrepriser, som lokale el-virksomheder har mulighed for at byde ind på.
Der er gang i byggerierne i Aarhus for tiden. Aarhus Universitetshospital Skejby er blandt de største byggeopgaver.

Tekniq El-Aarhus og Dansk El-Forbund opfordrer nu til, at projekterne udbydes i passende fag-entrepriser, så lokale danske el-virksomheder har en chance for at byde ind på arbejdet.

Ervind F. Poulsen, afdelingsformand Dansk El-Forbund Østjylland, og Poul-Henning Vietz, formand Tekniq-El-Aarhus/Installatørernes brancheforening, frygter, at udenlandske håndværkere overtager de byggeopgaver, der er på vej i Aarhus-området. Endvidere frygter de, at udenlandske håndværkere via underentrepenører vil florere i Aarhus-området.

Ønsker mindre udbud
De to formænd kritiserer blandt andre Aarhus Universitetshospital Skejby for at udbyde licitationer i halvmilliards-etaper og mener, det er en stor fejl, da de føler, at det afskærer mange lokale virksomheder fra at byde ind på arbejdet.

- Vi håber ikke, at Regionen fralægger sig sit ansvar ved at overlade det til entreprenører, der så igen entrerer med under-entreprenører og herved lader aben gå videre, så bygherrernes sociale ansvar på den måde fortoner sig, siger de to formænd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.26