23948sdkhjf

C.F. Møller vinder stort Herning-projekt

Arkitektfirmaet skal tegne et nyt plejecenter med 112 plejeboliger og aktivitetscenter ved Fuglsang Sø.
Konkurrencen om at blive arkitekt på det nye Fuglsang Sø Center med 112 plejeboliger og aktivitetscenter er afsluttet.

Herning Kommune oplyser, at arkitektfirmaet C.F. Møller er kåret som vinder i skarp konkurrence med Arkitec og KPF Arkitekter.

Et enigt bedømmelsesudvalg har peget på vinderprojektet, og ifølge udvalgsformand Anne Marie Søe Nørgaard bliver Fuglsang Sø Center en arkitektonisk perle.

- Det nye plejecenter bliver en lille by i sig selv. De tre til fire etagers store plejeboliger kommer til at ligge langs et hovedstrøg med bytorve. Fine broforbindelser vil koble de enkelte boenheder sammen og næsten alle boliger vil få udsigt til Fuglsang Sø. Gode dagslysforhold og rummelige kvaliteter kommer også til at kendertegner centerområdet, der vil spille smukt sammen med havearealerne, søen og det omgivne landskab. Arkitektfirmaer C.F. Møllers skitseforslag indfrier vores krav til funktionalitet, arkitektur og tekniske løsninger, fortæller Anne Marie Søe Nørgaard.

11.114 kvadratmeter med første spadestik i september
Fuglsang Sø Centret kommer til at indeholde 112 plejeboliger på 72 m² med tilhørende fællesarealer og servicefaciliteter. Centerdelen vil rumme et daghjem til 10-14 brugere, træningsfaciliteter, træningskøkken, café, modtagerkøkken, administration m.m. Det samlede areal for boliger, centerdel, administration m.m. bliver på 11.114 m².

- Skitseforslaget skal nu finpudses, og vi forventer at kunne tage første spadestik til byggeriet i september. Hvis alt går efter planen vil vi kunne være færdig med første etape i august 2013 og indvie et færdigt plejecenter ved Fuglsang Sø i februar 2014, vurderer Anne Marie Søe Nørgaard.

Kilde: Herning Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095